Westerholm ny talesperson för FP

STOCKHOLM Riksdagsledamoten Barbro Westerholm, Stockholm, är ny till ordinarie ledamot i socialutskottet efter högskole- och forskningsminister Tobias Krantz, FP. Barbro Westerholm blir därmed också Folkpartiets talesperson i socialpolitiska frågor.

Barbro Westerholm har mest engagerat sig i äldrefågor och i frågor om homo-, bi- och transexuellas rättigheter, men har också bland annat motionerat i riksdagen om att bilförare som stoppas i trafikkontroller bör kunna narkotikatestas i större utsträckning än vad som sker idag. Hon har också riktat uppmärksamhet mot att äldre änkor och änkemän drabbas av depression som leder till ökade konsumtion av alkohol och tabletter.

Westerholm har också medverkat i flera debatteböcker om alkoholpolitik, bland annat i boken Solidarisk alkoholpolitik från 2007.

I den aktuella debatten om tvångsvård av gravida missbrukare har Westerholm förvarat socialdepartementets förslag.

– Förslaget är rimligt. Det handlar om ofödda individers hälsa, kontra kvinnors hälsa, och det är en svår etisk balansgång. Men i det här fallet måste barnets hälsa går före, har Westerholm sagt till nyhetssajten Nyheter24.se.

Barbro Westerholm är läkare och har tidigare bland annat varit generaldirektör för Socialstyrelsen.

Etiketter:

Annonser