Två knarklangare avrättade i Thailand

BANGKOK I måndags avrättades två män i Thailand dömda för innehav av nära 115 000 metamfetamin-tabletter åtta år tidigare. Männen gavs giftinjektioner.

Trots att dödsstraff i Thailand ofta omvandlas till livstids fängelse, så avrättades i måndags de två thailändarna, 45 och 52 år gamla. De greps år 2001 med 114 219 tabletter metamfetamin och dömdes senare till döden. De har därefter suttit på fängelset Bang Kwang, cirka en mil norr om Bangkok.

Enligt thailändska medier fick de dödsdömda vetskap om avrättningen först en timme innan verkställandet. Ordern kom till fängelseledningen från premiärministerns kontor.

Fångarna fick möjligheter att ringa ett samtal till anhöriga och ta farväl, uppger journalisten Richard Barrow på Thai Blogs. De fick möjligheter att skriva sina testamenten och be en bön. De välsignades därefter av en buddistisk munk.

Att dödsdomar verkställs i Thailand är ovanligt, de senaste avrättningarna var i december 2003 då fyra män avrättades. Det var första gången metoden att verkställa dödsstraff med giftinjektioner användes i landet, innan dess avrättades dömda med maskingevärseld.

Etiketter:

Annonser