Clark Olofsson överklagar dom

LINKÖPING Clark Olofsson överklagar domen på nio års fängelse och livstids utvisning. Straffet är för strängt i förhållande till hans del i brottet, hävdar Olofsson genom sin advokat.

Clark Olofsson, som numera heter Daniel Demuynck och är belgisk medborgare, dömdes av Linköpings tingsrätt till nio års fängelse och utvisning ur landet på livstid för sin inblandning i en stor narkotikahärva. Dessutom dömde tingsrätten ut ytterligare fem år från en tidigare villkorlig frigivning. Ytterligare sju män dömdes till fängelse mellan ett år och fyra månader och tio år. Två av de åtalade friades helt.

Nu har Olofsson överklagat domen enligt Östgöta Correspondentens nätupplag. Clark Olofsson hävdar att hans roll varit relativt blygsam och att hans enda uppgift i smugglingen var att förmedla kontakter mellan köpare och säljare. I överklagan lyfter Olofssons advokat också fram att Olofsson inte bör utvisas på livstid efter avtjänat straff, eftersom han har barn, syskon och barnbarn i Sverige.

Hittills har ytterligare två av de dömda överklagat sina domar. Tiden för överklagande går ut på fredag, och då kommer det att står klart om fler av de dömda kommer att överklaga domen och om också åklagaren väljare att försöka få de åtalade som friades fällda i högre instans.

Etiketter:

Annonser