280 gripna på reggaefestival

UPPSALA Polisen har tagit omkring 280 personer på Uppsala reggeafestival, misstänkta för narkotikabrott. “Det är lite mer än tidigare år“ säger Uppsalapolisens Solveig Öijeberg till Drugnews.

Enligt polisens preliminära sammanställning efter helgens reggaefestival i Uppsala har det begåtts drygt 300 brott. Omkring 280 personer är misstänkta för brott.

– Det är lite mer än tidigare, ungefär 20 personer fler än förra året, säger Uppsalapolisens informationsdirektör Solveig Öijeberg.

Av de personer som misstänks för narkotikabrott är ungefär en fjärdedel under 20 år.

Polisen har arbetat på samma sätt som tidigare år, men med något färre poliser i tjänst. Förra året fick polisen en del kritik, främst från arrangören, för att man också tog in och testade artister som misstänktes vara påverkade av narkotika.

Solveig Öijeberg säger att polisen naturligtvis alltid är beredd att lyssna till kritik, men att av de 17 artister som testades förra året så gav proven hos 14 positivt utslag för droger. På frågan om det finns några artister bland de 280 personer som är misstänkta för narkotikabrott i år är Öijeberg förtegen.

– Det vill jag inte kommentera, säger hon till Drugnews.

Även om det sker många narkotikabrott under festivalen är det i övrigt en lugn festival för polisen, även om det är mycket folk på plats.

– Lugnt och trevligt. Inga ordningsstörningar, sammanfattar Solveig Öijeberg vid Uppsalapolisen.

Etiketter:

Annonser