Manifestation för cannabis i Stockholm

STOCKHOLM Idag lördag genomförs en manifestation för cannabis i Stockholm. Deltagarna uppmanas att klä sig cannabisinfluerat och använda bland annat drogen spice.

De svenska legaliseringsförespråkarna genomför idag lördag en “picknick“ för att manifestera för en legalisering av cannabis. Stockholm Smokefest är enligt de som ligger bakom tänkt att vara en vanligt picknick med så cannabisrelaterat ansikte utåt som möjligt. Dock uppmanas deltagarna att inte använda drogen, utan de substitut av olika slag, till exempel Spice, som ännu inte har narkotikaklassats i Sverige.

Citypolisen i Stockholm ser festen som en provokation och Stefan Holmdén, chef för Citypolisens spaningsrotel, är enligt Svenska Dagbladet kritisk till att det tar så lång tid att få droger som narkotikaklassade.

Cilla Dahl-Andersson, förbundsorförande för Hassela Solidaritet, är kritisk till att man förhärliga cannabis och uppmanar till användning av droger, även om de ännu inte är förbjudna.

– Vi i Hassela Solidaritet reagerar starkt emot detta. Det är allmänt känt att cannabis har en rad mycket skadliga bieffekter, tvärtemot vad drogliberalerna säger, Cilla Dahl-Andersson i ett pressmeddelande.

Etiketter:

Annonser