Kokainliga sprängd i Stockholm

NACKA Fem män har åtalats vid Nacka tingsrätt för kokainförsäljning. En av männen är dessutom misstänkt för att ha organiserat en smugglingsresa till Bolivia.

En 26-årig man från Tyresö och en 30-årig man från Saltsjöbaden åtalades i tisdags vid Nacka tingsrätt, tillsammans med ytterligare tre män i Stockholmstrakten. Alla fem är verksamma inom byggbranschen.

Enligt Dagens Nyheter har 26-åringen och 30-åringen vilka åtals för grovt narkotikabrott innehaft 90 gram kokain och sålt delar av detta till de övriga tre medåtalade männen.

Polisen har spanat på ligan sedan januari i år och i samband med spaningarna framkom misstanken om att 26-åringen medverkat till en smugglingsresa till Sydamerika. En man reste till Bolivia och köpte där sex hekto kokain, vid en mellanlandning i Brasilien åkte smugglaren fast. Rättegången mot den mannen hölls för två veckor sedan i huvudstaden Sao Paolo.

Länskriminalpolisens utredare planerar nu åka till Brasilien för att förhöra mannen för att få bevis mot 26-åringen som misstänks vara smugglarens uppdragsgivare.

Etiketter:

Annonser