Brittiska läkare kräver reklamförbud

LIVERPOOL Det brittiska läkarsällskapet kräver ett totalt förbud mot all tobaksreklam och att alkoholreklam förbjuds i medierna. Organisationen vill också att det införs ett minimipris per enhet alkohol för att minska de ökade alkoholskadorna i Storbritannien.

Under sitt årliga möte krävde British Medical Association, BMA ett totalt förbud mot reklam för tobak, även på försäljningsställen. Organisationen vill också att reglerna kring försäljningsautomater ska skärpas, eftersom det är möjligt för ungdomar att köpta cigaretter från försäljningsautomater.

De samlade läkarna beslutade sig också för att ställa sig bakom kravet på att införa ett lägsta pris per enhet alkohol. Läkarna ville också ha ett förbud mot alkoholreklam i medierna. Dr Chandra Moha från London, som var den som lade fram förslaget, hävdade enligt TheTelegraph att ett minimipris skulle leda till att 100 000 färre engelsmän per år skulle behövs läggas in på sjukhus.

En talesman för inrikesdepartementet säger att regeringen har beslutat att inte gå vidare med tankarna på minimipris på alkohol.

Etiketter:

Annonser