Häktad för cannabisodling i bostaden

SALEM En stor inomhusodling av cannabis har upptäckts i ett flerfamiljshus i Salem, sydväst om huvudstaden. En 26-årig lägenhetsinnehavare har häktats misstänkt för grovt narkotikabrott.

Polisen i Södertälje har sedan i höstas spanat sedan man fått rapporter om i ökat missbruk av marijuana i förorten Salem. Beslag har även gjorts av cannabisdrogen i Södertälje.

Kring ett flerfamiljshus rörde sig för polisen kända personer och doften var intensiv av narkotika. Den 11 juni tog sig polisen in i lägenheten och upptäckte cannabisfabriken.
– Odlingen täckte tre rum och kök. utrustningen var mycket avancerad med växthus, värmelampor, automatisk gödsling och bevattning, säger Kia Samrell på Södertäljepolisen till Länstidningen.

Lägenhetsinnehavaren – som tidigare har dömts för narkotikabrott – greps och har senare häktats för den illegala odlingen. Men polisen tror att det finns fler inblandade och uppmanar allmänheten höra av sig med tips.

• Odling av cannabis har ökat markant senare år i landet. Både för privat bruk, men också större industriella odlingar. Förra sommaren avslöjades en liga med internationell koppling som hyrde fastigheter och lät personer sköta odlingar på gårdar i norra Skåne.

Etiketter:

Annonser