Folkvald gör spritreklam

STOCKHOLM Är det lämpligt att riksdagsledamöter ställer upp för spritreklam? Frågan väcks sedan Fredrik Federley (C) på torsdag bjuder in till pr-fest med gratisvodka för Smirnoff ICE på en inneklubb i Stockholm.

Han har anlitats för att inreda en “exklusiv drömbar“ på klubben och bjuda in sina vänner dit med gratissprit med mera.

Federley, känd som del i Stureplanscentern och från FRA-debatten, har inga betänkligheter som politiker och lagstiftare för reklamjobbet (som han inte får betalt för).
– Absolut inte. Jag skulle gärna ha en snusfest också, säger han till Dagens Media.

Centerns gruppledare i riksdagen, Roger Tiefensee, är inte lika förtjust. Han tycker personligen att det känns olämpligt, men säger till Expressen att det är en sak mellan Federley och de som kryssat in honom om han bör avstå.

På sin blogg summerar Federley i helgen under rubriken “Unken moralism“ att det inte gick lång tid efter inbjudan till baren gått ut i samarbete med vodkaföretaget “innan indignerade journalister som nymoralismens försvarare“ ringde med sina frågor. Mest intressant tycker han det är att hans gruppledare i riksdagen “ställde upp i kören av ojare“.

– Antingen gör man saker som är lagliga och då är de lagliga. Eller så är saker olagliga. I Sverige är vad jag vet sprit lagligt. De flesta gillar dessutom sprit. Därför har jag inga som helst problem med detta. Att jag sedan får inreda en bar helt galet är ju vansinnigt roligt, bloggar Fredrik Federley.

Etiketter:

Annonser