Irländskt knarkkrig har krävt 15 dödsoffer

DUBLIN Gangsterkrig har utbrutit på Irland efter ett stort kokainbeslag, 15 personer har hittills dödats. Tre personer dömdes i fredags till tio års fängelse vardera för inblandning i smugglingsförsöket.

Det beslag av 1 554 kg kokain som irländska myndigheter gjorde i november förra året på en oceangående yacht utanför Cork i republiken Irland, har enligt en artikel i brittiska Guardian orsakat ett gangsterkrig i Dublin. Hittills i år har 15 dödsoffer krävts.

För att ta igen sina förluster, har det Dublin-baserade kriminella nätverk som importerar kokain från den colombianska kartellen börjat eliminera konkurrerande knarklangare i Irlands huvudstad.

De tre män som greps ombord på fartyget och som tillbringat de senaste sex månaderna i häkte ställdes i fredags inför rätta och dömdes till vardera tio års fängelse.

Domaren Patrick Moran beskrev mängden kokain som enorm och sa att det kunde ha vållat stor förödelse om det inte tagits i beslag. Han sade vidare att de tre männen visste exakt vad de gjorde och att de var inblandade i smuggling av narkotika för pengarnas skull.

• Narkotikaflödet till Irland och Storbritannien är enormt. I fredags offentliggjorde brittiska inrikesdepartementet statistik över narkotikabeslag som gjordes i England och Wales från september 2007 till september 2008. Man redovisar en sammanlagd ökning med 17 procent jämfört med perioden 2006/07.

Vid 216 792 olika tillfällen beslagtogs av polis och tull; 3,4 ton kokain, 1 ton heroin, 947 000 doser ecstasy, 1,8 ton amfetamin, 36,5 ton olika sorters cannabis, 508 460 cannabisplantor.

Etiketter:

Annonser