Klart för starköl på McDonalds

SIGTUNA I tisdags hävde Sigtuna kommun sitt tidigare avslag och tillstyrkte att McDonalds hamburgerrestaurang på Arlanda får servera starköl. “Vi har tagit intryck av kammarrättens dom och ändrat oss“, säger Lola Svensson (S), ordförande i socialtjänstutskottet, till Drugnews.

När protokollet väl har justerats nästa vecka så får hamburgerrestaurangen börja servera starköl.

De två moderaterna och två socialdemokraterna i utskottet röstade för tillståndet, medan miljöpartiets ledamot lade ner sin röst.
Lola Svensson var tidigare varit emot alkoholtillstånd till McDonalds. Kommunen tidigare negativa beslut fick stöd av länsrätten, men kammarrätten ansåg att det inte fanns hinder.

Svensson anser att domen är välskriven, pekar på att det finns fullvärdigt beredningskök och flera maträtter. Hon röstade därför nu för ansökan.
– Jag tror inte ungdomar från Märsta åker ut till Arlanda flygplats för att käka hamburgare och dricka öl, säger hon.

Däremot upptäcktes under processen att Sigtuna kommun inte haft riktlinjer för hur tillstånd för alkoholservinger ska behandlas, vilket nu socialtjänstutskottet beslutat skyndsamt ska tas fram.

Starkölsbeslutet innebär att McDonalds Sky City frångår hamburgerkedjans policy om helt alkoholfria miljöer, men man understryker att det är ett undantag.
– Det är bara på flygplatsen med sin utpräglade vuxenmiljö som vi vill serva öl, säger franschicetagaren Roland Edin, ägare till även fyra andra McDonald-restauranger som han inte sökt alkoholtillstånd för.

• Vad gör du om det blir stökigt kring hamburgerrestaurangen på Arlanda?
– Vi har aldrig hittills behövs tillkalla väktare hit och vår personal har en snittålder på drygt 25 år. Skulle det bli problem, så slutar vi med ölservering. Vi vill att våra gäster ska uppleva besöket positivt, säger Ronald Edin.

När ölservering startar vet han ännu inte och han har inte tagit ställning till om det även ska vara mattvång. Han ska nu diskutera med McDonalds Sverige och ta kontakt med leverantör innan slutliga beslutet tas.

Etiketter:

Annonser