Rekordbeslag av nätdrog

ESKILSTUNA En narkotikahärva med smärtläkemedlet tramadol har nystats upp. En 44-årig man i Eskilstuna tros vara huvudman i den omfattande näthandeln och 33 kilo av preparatet har beslagtagits.

Den illegala näthandeln uppmärksammades första av rikskriminalen som lyckades följa beställningar och kunders pengar via en hemsida där Tramadol säljs.

En 35-årig mottagare i Eskilstuna kunde identifieras och polisens narkotikarotel där kunde sedan spåra en 44-årig man som misstänks vara huvudman.

I november skedde ett genombrott i fallet då 20 kilo Tramadol i två tunnor från Indien hittades av tullen på Arlanda, narkotikan var adresserad till 44-åringens företag.

Strax efter gripandena av de båda kom en ny leverans med tio kilo adresserad till mannen. Och en källarlokal hittade i centrala Eskilstuna där 44-åringen tros ha skött verksamheten med att packa om och sända vidare preparaten till mottagare.
I källaren hittades cirka 2,5 kilo tramadol och förpackningar, kuvert med drogen och etiketter klara.

Polisen har aldrig tidigare beslagtagits så mycket nätbeställda droger i samma utredning. Minst en miljon kronor har 44-åringen tjänat på affärerna, tror polisen.

– Verksamheten har varit lukrativ, särskilt då avståndet mellan beställare och brukare är kortare vid näthandel, säger Thomas Karlsson, chef för narkotikaroteln i Eskilstuna, till SVT Östnytt.

44-åringen är nu misstänkt för grovt narkotikabrott och fortfarande i förvar, medan 35-åringen som tros ha stått för kontona har släppts.

• Tramadol är ett narkotikaklassat smärtstillande läkemedel i Sverige, men säljs illegal även i missbrukssyfte via nätsidor. På den aktuella hemsidan står att kunden bör ha “läkares rekommendation för att just denna produkt är den rätta“ och avrådes för allergiker. Hemsidan frånsäger sig dock allt ansvar, “vi är INGET apotek“ utan en internet shop för tramadol, skriver man.

Etiketter:

Annonser