Åtta dömda för cannabisfabriker

HÄSSLEHOLM Domarna i sista delen av härvan med illegala cannabisodlingar i nordöstra Skåne föll i fredags. En kvinna och sju män dömdes, varav fem för grova narkotikabrott till mellan två och sju års fängelse.

Sammanlagt dömdes åtta personer i fredags, tre av dem för medhjälp till lindrigare straff. Några personer har dömts tidigare i härvan i Göingebygden.

Det var i somras som polisen gjorde flera tillslag mot vanliga villor som köpts upp och börjat användas för odling av cannabis i industriell skala. Totalt hittades ett 15-tal fastigheter och 13 personer greps för inblandning, fler av dem med vietnamesiskt ursprung.

De dömda har på olika sätt varit inblandade, exempelvis skött själva odlingarna, skaffat utrustning eller varit ägare till fastigheterna. Men ingen tros ha haft det övergripande ansvaret för den omfattande verksamheten, rapporterar SR Kristianstad.

Enligt chefsåklagare Pär Andersson finns troligen fler odlingar i villor som ännu inte upptäckts.

Också i Storbritannien, Norge och Danmark har senaste åren cannabisfabriker sprängts som bland andra vietnamesiska ligor har organiserat och drivit.

Etiketter:

Annonser