40 i förhör i stor dopinghärva

MALMÖ/GÄVLE En stor dopinghärva håller på att nystas upp. I tisdags morse gjorde polisen 47 husrannsakningar runt landet och har hittills tagit 40 personer till förhör, fyra har anhållits.

Vid razziorna i olika lokaler och bostäder beslagtogs dopingmedel såsom steroider, men även sprutor, kontanter, vapen och ammunition. Operation ”Operation Bosco” (pdf-fil om tillslaget) leddes av polisen i Gävle och Malmö.

– Det är ett av de största tillslagen i Sverige och ett av de största personella tillslagen som gjorts nationellt, säger kriminalinspektör Per Eskil Hallberg, utredare vid Malmöpolisens narkotikarotel, till SR Ekot.

En 25-årig man – känd i kroppsbyggarkretsar – misstänks vara en av huvudmännen. Han greps i augusti efter att ha tagit emot en sändning med 5000 ampuller Testobolin från Östeuropa. I utspädd form kan partiet vara värt över tolv miljoner kronor.

Gripandet ledde till att även en 51-årig man i Gävle greps där ett omfattande kundregister hittades. Malmöbon tros ha emottagit flera sändningar med dopingmedel som sedan har distribuerats till övriga landet.

Rikskrim har tillsammans med polisen i Malmö och Gävle gått igenom materialet. Förhör har gjorts med gymbesökare från Arvidsjaur ner till Skurup i Skåne. Polis och åklagare försöker nu reda upp härvan som är en av de största någonsin i Sverige.

Etiketter:

Annonser