Dansk hasch-smugglare efterlyst

KÖPENHAMN En kriminell liga tros ha smugglat hela 17 ton hasch till Danmark. En tysk kvinna har fört ut 53 miljoner kronor till säljarna utomlands, enligt polisen. Totalt har nio personer gripits. Totalt har nio personer gripits. En 31-årig man är internationellt efterlyst.

Ligan har under en längre tid importerat stora haschpartier från Spanien och Holland till både Köpenhamn och Jylland. Fallet har i hemlighet utretts sedan början av året av Köpenhamnspolisen.

Den 46-åriga kvinnan som antas ha varit pengakurir greps i maj med 1,7 miljoner kronor på väg ut ur Danmark. Hon har sedan dess suttit häktad liksom en 41-årig man som tros vara en av huvudmännen, uppger polisen.

Även en 31-årig dansk man har nu efterlysts misstänkt för inblandning i den omfattande smugglingen. Mannen är känd för tidigare omfattande cannabishandel och utpekas som “Danmarks största haschsmugglare“, rapporterar Extra Bladet.

Skånska polisen har inte noterat någon effekt på cannabismarknaden – som delvis är gemensam för Malmö- och Köpenhamnsområdet – efter avslöjande av den danska haschligan, rapporterar TT.

Etiketter:

Annonser