“Juniortränare bjöd på sprit“

STOCKHOLM Två boxningstränare anklagas och polisanmäls för att ha bjudit unga idrottare på sprit. En tidigare anmälan till Svenska boxningsförbundet lades ner, istället befordrades tränarna.

Det är boxningsklubben Skarpnäcks BK i Stockholm som avser att polisanmäla två juniortränare som enligt klubbens ledare Vassili Boguslavski uppfört sig olämpligt vid åtminstone sex tillfällen.

– Jag var själv med på ett träningsläger, säger Boguslavski. Den ene ledaren söp praktiskt taget oavbrutet, och när den andre dök upp efter några dagar så gick han i samma fotspår, säger han till Svenska Dagbladet.

Förutom att uppträtt berusade på turneringar och träningsläger anklagas de för att också ha uppmuntrat unga boxare att dricka alkohol och gjort rasistiska uttalanden.

En tidigare anmälan till förbundet lades ner med hänvisning till att den kom in för sent. Dessutom ifrågasattes sanningshalten, istället befodrades den ene till förbundets seniorgrupp och den andra fick vara kvar. Nu väljer istället Skarpnäck BK att själva polisanmäla juniortränarna för bland annat langat alkohol till minderåriga.

Etiketter:

Annonser