Malmström: ökat stöd för svensk narkotikalinje

VÄSTERÅS Sverige har fått ökat stöd för sin inställning i narkotikapolitiken efter EU:s utvidgning. Det sa europaminister Cecilia Malmström till Drugnews när hon besökte Västerås på onsdagen.

Europaminister Cecilia Malmström besökte Västerås för att tala om det svenska ordförandeskapet för EU under 2009. De frågor står på dagordningen är klimathotet, brottsbekämpning och en gemensam Östersjöstrategi.

Under det förra svenska ordförandeskapet lyftes bland annat frågan om ungdomar och alkohol. Alkohol- och narkotikafrågor kommer också att komma upp under ordförandeskapet 2009, men det är ännu inte klart på vilket sätt.

– Socialdepartementet planerar något kring alkohol och folkhälsa. Det kommer mer konkreta besked om några veckor, sa Cecilia Malmström till Drugnews.

Folkhälsominister Maria Larsson har tidigare berättat att två stora alkoholkonferenser planeras under det svenska ordförandeskapet.

En annan frågasom kommer upp på en översyn av EU:s handlingsplan mot narkotika som ska ske under 2009. Just när det gäller narkotika känner Malmström ett ökat stöd för den svenska linjen.

– Med utvidgningen av EU har vi fått större stöd för en restriktiv linje, sa Cecilia Malmström.

Etiketter:

Annonser