Fler anmäls för alkoholförsäljning

STOCKHOLM Under årets sju första månader har det skett en kraftig ökning av antalet anmälda fall av olovlig försäljning av alkohol. Det visar Brottsförebyggande rådets senaste statistik över anmälda brott.

Under de första sju månaderna i år anmäldes enligt den preliminära statistiken 3 789 fall av olovlig försäljning och innehav av av alkoholdrycker, under samma period i fjol anmäldes 2 971 brott. Totalt under fjolåret anmäldes 4 806 fall.

– Ökningen av anmälda fall kan bero på att polisen har satsat mer på att utreda den här typen av brott, men det kan också vara en verklig ökning av antal begångna brott, säger Tove Sporre, statistiker på Brottsförebyggande rådet till Dagens Nyheter.

Över en fjärdedel av brotten, 1 029 brott, är anmälda i Skåne. Det innebär att antalet anmälda brott i länet ökat med nästan 60 procent jämfört med samma period i fjol. I Västra Götaland har antalet anmälda brott fördubblats från 223 de sju första månaderna i fjol,till 464 de sju första månaderna i år.

I Stockholms län är den procentuella ökningen är ännu större . Där anmäldes endast 172 fall av olovlig försäljning och innehav av av alkoholdrycker under de sju första månaderna i fjol. I år har det anmälts 481 brott, en ökning med 179 procent.

Etiketter:

Annonser