Reggaefestival inledd i Uppsala

UPPSALA Idag torsdag inleddes Uppsala reggaefestival. Redan på torsdag eftermiddag hade ett 30-tal personer tagits för narkotikabrott, trots arrangörens ambition att festivalen i år skulle vara drogfri.

På torsdagseftermiddagen inledes Uppsala reggeafestival. Redan innan den officiella starten hade polisen tagit 15 personer som testat positivt för narkotika. Under eftermiddagen togs ytterligare 15 personer efter att ha lämnat positiva narkotikaprov, skriver Upsala Nya Tidning.

Uppsala reggaefestival har under åren kritiserats för att det förekommer mycket droger, främst cannabis, i samband med festivalen. Inför årets festival sa arrangören Yared Tekeste att man gjort en stor satsning på att rentvå festivalens namn.

Polisen är inte förvånad över att de redan kunnat stoppa ett stort antal narkotikapåverkade personer i samband med festivalen.

– Det är naturligtvis helt oacceptabelt, men inte särskild förvånande. Det finns trots allt en viss drogkultur kring reggaen, säger Christer Nordström, presstalesman vid Uppsala polisen, till TV4 Uppland. Han understryker dock att de allra flesta besökare vid festivalen inte är påverkade.

Över 100 poliser är i tjänst under festivaldagarna och en fältpolisstation har inrättats i anslutning till festivalområdet.

Etiketter:

Annonser