Ny förening för helnyktra sossar

OSKARSHAMN En ny riksförening för helnyktra socialdemokrater bildades i helgen. Sveriges Socialdemokratiska Arbetarepartis Helnykterhetsförening ska bland annat driva på för att minska alkohol- och andra drogskador.

17 socialdemokrater hade samlats i Oskarshamn i lördags för att bilda föreningen. En av initiativtagarna Monica Johansson från samma stad valdes som ordförande i interimsstyrelsen.

– Vi är flera stycken här som är engagerade i nykterhetsrörelsen. Även om de organisationerna jobbar väldigt hårt och bra tror vi att alkohol- och drogfrågorna måste in i partipolitiken, säger hon till Nyheterna Östran.

Några av deltagarna ansåg att socialdemokraterna blivit vagt i nykterhetsfrågor och att det behövs en pådrivande opinionsbildning i partiet.

Den nybildade föreningen vill propagera för att alkohol och andra droger inte ska förekomma under ungdomsåren, vid idrott, i arbetslivet eller i trafiken. Men också bli en samlingsplats för helnyktra socialdemokrater och att de med alkoholproblem i föreningen ska finna en trygg kamratkrets, enligt Monica Johansson.

Etiketter:

Annonser