Systembutiker sålda för nära 1 miljard

STOCKHOLM/OSLO Systembolaget har sålt 102 systembutiker runt landet till norska fastighetsbolaget Nordisk Areal. Köpesumman är på 947,5 miljoner kronor vilket motsvarar en avkastning på cirka sju procent.

Ytan på de 102 butiksfastigheterna är på totalt 117 400 kvadratmeter, varav Systembolaget disponerar 53 procent. Försäljningen är ett led i att sälja ut alla de systembutiker som Systembolaget disponerar i landet.

– Vi har snart genomfört ett stort ombyggnadsprogram av våra samtliga 411 butiker. Det är därför naturligt för oss att koncentrera oss på vår
kärnverksamhet – detaljhandel: Att sälja alkohol med socialt ansvar, säger Systembolagets vd Anitra Steen i en kommentar.
– Genom den här förändringen kommer vi att vara hyresgäster i samtliga butiker. Därmed kan vi fokusera på att vidareutveckla servicen till våra kunder.

Nordisk Areal har sedan tidigare en stor fastighetsportfölj i Norge och efter torsdagens köp så uppgår värdet till omkring 2,7 miljarder i svenska kronor. Tillträdet efter affären är i slutet av mars nästa år.

• Systembolaget har extra öppet i jul- och nyårshelgerna eftersom vardagarna i år är betydligt färre. På några orter har systembutikerna öppet några kvällar ända till klockan 20, däremot har man stängt på julafton.

Etiketter:

Annonser