Schenström tar time-out efter krogbesök

STOCKHOLM Statsminister Fredrik Reinfeldts (m) närmaste medarbetare, statssekreterare Ulrica Schenström, meddelade i onsdags kväll att hon tar ledigt på obestämd tid. Detta efter en uppmärksammad krogkväll med en TV-journalist.

Ulrica Schenström, som lett statsrådberedningen, uppger att hon arbetat hårt och tagit illa vid sig av de senaste dagarnas kritik. Statsministern vill inte kommentera uppgifterna, men har accepterat hennes ledighetsansökan.

Det var efter att känslosamma bilder publicerats i Aftonbladet av Schenström och TV4:s politiske reporter Anders Philblad som debatten drog igång. Dels om relationer beslutsfattare och media, dels om Schenström den aktuella aftonen hade ansvar för regeringens krisberedskap.

Statsministern som hittills försvarat sin statsekreterare har medgivet att hon druckit vin, reportern uppger att hon “inte var redlös, men jävligt glad i hatten“.

Nu riskerar den borgerliga regeringen få sin egen “Lars Danielsson & tsunami“-affär.

Oppositionen, men även några borgerliga politiker, är kritiska till att statsministern inte bringar klarhet i huruvida Schenström hade jour eller inte när hon var på krogen.

– Med all den debatt som har uppstått nu så är det upp till statsministern att göra allt han kan för att få tillbaka förtroendet för att han hade kontroll, både den kvällen och alla andra kvällar, säger Sahlin till SVT Rapport.

Etiketter:

Annonser