Onyktra studenter stoppas i Lycksele

LYCKSELE Gymnasieelever i Lycksele får i vår fira sin studentexamen utan champagnefrukost. Detta för att vara säkra på att komma in på Tannbergsskolan som ska placera ut vakter och bara släppa in nyktra elever.

– Vi har en drogpolicy att leva upp till. Vi accepterar inte att elever är berusade varken på examen eller någon annan dag, säger Barbro Lundqvist, rektor på Tannbergsskolan, till Västerbottens Folkblad.

En avslutningskommitté på gymnasieskolan med elevrepresentanter och personal har bestämt att inför examensdagen ska endast vissa dörrar vara olåsta på skolan. Där ska vakter placeras för att kontrollera nykterheten.

– Det sprids en trend att det är okej att fira med alkohol. Vi vill ha en nykter och glad tillställning som alla kan minnas med glädje, säger rektorn.

Några elever som sett fram emot att som på examensmorgnar tidigare år träffas för ett glas skumpa och jordgubbar före avslutningen är missbelåtna. Namninsamling pågår med mål att få avslutningskommittén att ändra sig. Ett möte med rektorn är bokat kommande vecka.

Etiketter:

Annonser