Drogpåverkad man i knivattacker

NORRTÄLJE En narkotikapåverkad 21-åring knivhögg fyra personer – varav en man avled – i samhället Finsta, nära Norrtälje, i söndags kväll. 21-åringen greps senare och har nu anhållits misstänkt för mord och grov misshandel.

Polisen larmades klockan 19:23 påskdagens kväll om ett nytt s.k. vansinnesdåd.

En förvirrad och av narkotika påverkad 21-åring hade först attackerat och dödat en man i 50-årsåldern i det lilla samhället i Uppland. Därefter tog han sig in till en ung barnfamiljs bostad i närheten. Med två brödknivar högg han vilt omkring sig och skadade två män och en kvinna som försökte skydda sin ettårige son.

De tre ungdomarna i 20-årsåldern skadades, en fick punkterad lunga, och fördes till sjukhus med helikopter. Barnet klarade sig och togs om hand av en nära vän, enligt Aftonbladet.

21-åringen som kände flera av sina offer fortsatte sedan att både hota och söka hjälp av personer i Finsta som han träffade på längs flyktvägen.

Efter en intensiv polisjakt med även hundar och helikopter så kunde han gripas i ett skogsområdet vid 20.30-tiden. Först en timme efter gipandet hittades den knivdödade mannen som enligt Aftonbladet var kriminalvårdare vid Norrtäljeanstalten.

Den gripne mannen anhölls senare, men förhör var svårt att hålla i natt då han gjorde ett förvirrat intryck och även angrep häktespersonal. Han berättade dock osammanhängande att han missbrukat metamfetamin och druckit sprit de senaste dagarna.

21-åringen är känd sedan tidigare av polisen och har varit dömd för bland annat bilstöld och narkotikabrott.

Etiketter:

Annonser