Cilla leder Hasselarörelsen

STOCKHOLM Förbundet Hassela Solidaritet har vid sin kongress valt Cilla Dahl Andersson till ny ordförande efter avgående Widar Andersson som lett rörelsen i 23 år. Hasselarörelsen är en behandlings- och utbildningsorganisation som grundades 1969.

– Jag gillar lagarbete och ser fram emot att stärka Hasselarörelsen internt och att påverka opinionen. Det är också viktigt att Hassela kan fortsätta vara ett praktiskt exempel på en motvikt till utslagning och drogmissbruk, säger Cilla Dahl Andersson i en kommentar.

Cilla Dahl Andersson är 36 år och bosatt i Trelleborg. Hon är lärare på behandlingspedagoglinjen vid Önnestads folkhögskola. Och kom i kontakt med Hasselarörelsen som praktikant på Hassela Gotland för över tio år sedan och har även arbetat inom Hassela Skåne. Hon har även varit ordförande i SSU Skåne.

Avgående ordföranden Widar Andersson har varit riksdagsledamot, utredare och är nu ledarskribent på Folkbladet i Norrköping.

Hassela behandlar och utbildar ungdomar med missbruk eller annan social problematik. Man driver även skolor, öppenvård och tonårsboenden och fortbildning av kamratstödjare, elever och personal i förebyggande arbete.
Verksamheter finns i Hälsingland, Värmland, Skåne, Göteborg, Stockholm och på Gotland. Man är även en folkrörelse med flera lokalföreningar.

Etiketter:

Annonser