Liga åtalas för svartsprit till ungdomar

GÄVLE Sex personer åtalas för omfattande langning av svartsprit och starköl till ungdomar i Gävle. Alkoholen levererades efter beställning via mobilsamtal och hade importerats genom ett företag i Täby.

Polisen slog till i december efter att en längre tid spanat och säkrat bevis, bland annat genom avlyssning. Så länge att tonårsföräldrar som tipsat blev frustrerade över att inget verkade hända.

Men efter en längre förundersökning så anser åklagare Peter Salzberg sig ha tillräcklig med material för att väcka åtal mot sex personer, rapporterar lokala massmedier i Gävle.
Det handlar om misstanke om grov olovlig försäljning och innehav och bokföringsbrott.

Tre unga män misstänks ha tagit upp beställning via det mobiltelefonnummer som cirkulerade bland ungdomar och levererade dryckerna från ett lager i Valbo.
Alkoholen hade i sin tur försäljarna fått från ett företag i Täby utanför Stockholm som ägs av en kvinna som nu också åtalas.

Sammanlagt har ligan enligt åklagaren sålt minst 2 800 liter sprit och 36 500 liter öl. Efter razzian i december har förutom alkohol också 175 000 kronor tagits i beslag från de inblandade.

Etiketter:

Annonser