Storlangare greps i Sollentuna

SOLLENTUNA Polisen har gripit en 60-årig man som misstänks ha sålt stora mängder sprit, vin och öl till ungdomar i sin bostad i Sollentuna. Ungdomar har kommit från hela Stockholms län för att handla hos mannen, enligt polisen.

Norrortspolisen fick tips redan kring årsskiftet om misstänkt alkohollangning i Sollentuna. Unga och vuxna kom ofta ut med flak öl och klirrande kassar från mannens lägenhet. Spaning inleddes och misstankarna bekräftades. Tiotalet ungdomar som polisen sett komma med alkohol har man ingripit mot utan att avslöja sambandet.

I lördags kväll valde polisen att slå till mot lägenheten och gripa mannen. Man hittade 1300 öl, över 30 flaskor vodka, 22 liter vin samt många blandade spritflaskor i hans bostad.

– Medan vi var där kom det ungdomar som förmodligen skulle handla, men som vände kvickt när de fick se oss där. All alkohol tycks vara inhandlad i Tyskland och vi vet att han både har varit utomlands själv och handlat och fått alkoholleveranser till lägenheten med jämna mellanrum, säger Åke Bylund, yttre befäl för Norrortspolisen, till Aftonbladet.

60-åringen misstänks för grovt brott mot alkohollagen då även minderåriga funnits i hans kundkrets, men eventuellt också smugglingsbrott.

Hur mycket alkohol som langats vet ännu inte polisen. Man tror även att några ungdomar har fungerat som bärare av alkohol från lägenheten till andra som kommit med pendeltåget till Sollentuna.

• Förra månaden greps en annan storlangare i stockholmsförorten Fittja som misstänks ha langat stora mängder alkohol till ungdomar från hela länet, de yngsta blott 13 år.

Etiketter:

Annonser