Svenskar greps med kokain

KÖPENHAMN/GÖTEBORG Två svenskar har gripits tillsammans med en tredje person i Köpenhamn misstänkta för grovt narkotikabrott. En av dem hade ertappades med två kilo kokain på sig och i en lägenhet hittades ett betydligt större parti.

Enligt Aftonbladet handlar det om ett 20-tal kilo som hittades i bostaden, vilket gör beslaget till ett av de större i Skandinavien.

De gripa svenskarna, en från Skåne och en från Göteborg, begärs häktade idag, fredag, och kommer sedan begäras att bli utlämnade till Sverige, enligt ett pressmeddelande av polisen i Västra Götaland.

Dansk insatspolis gjorde tillslaget i tisdags eftermiddag i samarbete med polisen i Västra Götaland. I Sverige handläggs fallet av narkotikaroteln på länskriminalpolisen i Västra Götaland.

Polisen är i båda länder ytterst förtegna om fallet. En åklagare i Köpenhamn bekräftar bara att en av männen är från Göteborg och har anhållits misstänkt för grovt narkotikabrott.

• Missbruk av kokain ökar i såväl Sverige som hela Europa. Strax före jul så fann svensk tullen 1,1 ton kokain i Göteborgs hamn som man bytte ut och lät gå vidare och kunde gripa mottagarna i Polen.

Etiketter:

Annonser