EU-mottagning med vin spårade ur

2000-06-15 /11:34 (DrugNews/SL)
BRYSSEL/STRASBOURG Först försåg sig EU-parlamentariker rikligt med vin och småvarmt. Sen gick de och diskuterade alkoholproblemen i Europa.
”Det får inte gå till på det här sättet. Mat hamnade på golvet, ledamöterna fick själva servera sig ur vinflaskorna och några drack kanske lite för mycket”, säger Inger Schörling, miljöpartiets parlamentariker, till DrugNews.
Några syntes också halsa direkt ur flaskorna på den portugisiska regionen kring Portos mottagning i tisdags utanför den borgerliga EPP-gruppens mötesrum, enligt Aftonbladet.
På onsdagsmorgonen tog den holländska ledamoten Ria Oomen-Ruigten upp händelsen i plenum. Hon tyckte att det tydligt måste framgå vem som är ansvarig för festerna och att de ska genomföras under värdiga former. Lobbyister och regioner tävlar ofta om att anordna mottagningar för EU:s parlamentariker.
Är det dags att diskutera alkoholfri representation i EU?
”Nej, det är en annan kultur härnere. Jag tror inte det skulle fungera med bara alkoholfritt. Men mottagningarna måste skötas bättre, det är klart”, säger Inger Schörling.

Etiketter:

Annonser