Buss med åtta ton alkohol stoppad

ÄNGELHOLM Trafikpolisen i Skåne stoppade i förra veckan en turistbuss på väg hem efter en inköpsresa i Tyskland med åtta ton öl, vin och sprit. Polisen beslagtog alkoholen och chauffören och de tolv passagerarna är nu misstänkta för grov smuggling

Bussen stoppades onsdag kväll vid en trafikkontroll utanför Ängelholm eftersom polisen misstänkte att den körde för fort. Polisen fann en buss fullastad med alkohol.

– På säten och i gångar fanns stora mängder öl och vin både på under- och ovanvåningen, och jag bad därför föraren öppna bussens lastutrymmen. Även där var det fullstuvat liksom i släpet, säger i ett pressmeddelande Bo Jacobson vid trafikpolisen i Skåne.

Samtliga passagerare greps och är misstänkta för grov smuggling. Den 56-åriga chauffören riskerar dessutom efterverkningar på grund av hastighetsöverträdelse, brott mot bestämmelserna om vilotid och att bussen var för tungt lastad.

Bussen kom från Göteborg och de flesta av passagerarna var från Västra Götaland och Halland. De misstänkta, sex kvinnor och sju män mellan 29-72 år, släpptes natten till torsdagen efter förhör i Helsingborg.

Etiketter:

Annonser