Knarkkung greps i Venezuela

CARACAS En av Latinamerikas största narkotikasmugglare har gripits av polis i Venezuela. Colombiansk-födde Carlos Ojeda misstänks ha lett en liga som skött distribution av heroin och kokain till USA och Europa.

Ojeda greps i torsdags i östra Caracas av agenter från antidrogbyrån Cicpc i Venezuela. Han var då efterlyst både i Colombia och USA och det fanns upp till sju internationella arresteringsorder på honom.

Däremot finns ingen arrestorder på honom i Venezuela varför nu myndigheterna diskuterar ett utlämnande till något annat land.

Carlos Ojeda – som haft öknamnet ”Motorn” – misstänks bland annat för att ha samordnat narkotikatransporter via Venezuela. Exempelvis har mycket kokain smugglats från grannlandet Colombia via Venezuela genom Karibien till Europa och USA.

USA och Venezuela har haft frostiga relationer sedan vänsterpresidenten Hugo Chavez kom till makten för sju år sedan, men länderna har nyligen inlett samtal om nya samarbetsavtal mot narkotikasmuggling, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Etiketter:

Annonser