Maj-Lis Lööw ny biståndsordförande

MÖLNLYCKE Tidigare EU-parlamentarikern Maj-Lis Lööw (s) har valts till ny styrelseordförande för IOGT-NTO-rörelsens Internationella Institut som handlägger nykterhetsorganisationens biståndsarbete. ”Det är tveklöst så att alkoholen är ett stort hinder för utvecklingen i många länder”, säger hon.

– Vår egen historia lär oss att arbetet för frihet och demokrati inte blir framgångsrikt om alkoholen samtidigt gör människor till slavar på sitt sätt, fortsätter hon i en kommentar.

Maj-Lis Lööw sitter även i IOGT-NTO:s förbundsstyrelse. Hon har tidigare bl a varit riksdagsledamot, statsråd, EU-parlamentariker och var 2000-2002 ordförande för Glokom, en parlamentarisk utredning som lade grund för en ny svensk politik för global utveckling.

Till den nya styrelsen för IOGT-NTO:rörelsens internationella institut valdes även Åsa Hagman, Pierre Andersson, Salam Kaskas, Anja Ragnarsson, Catharina Sandberg, Magnus Falk, Fredrik Krantz och Mia Söderberg.

• IOGT-NTO-rörelsen har samarbetsprojekt för arbete för drogfrihet och demokratiutveckling i ett tiotal länder i Syd- och Sydostasien och Östafrika. Institutet har en särskilt stor roll i återuppbyggnadsarbetet i Sri Lanka efter tsunamin.

Etiketter:

Annonser