Illegal cannabis-odling hittad i källare

GÖTEBORG Två män har anhållits misstänkta för att ha odlat större mängder cannabis i en källare vid älven i centrala Göteborg. Fler gripande väntas i fallet.

Männen som är i 35-årsåldern greps vid en husrannsakan i onsdags kväll i källaren till en industrilokalt som är centralt beläget. Polisen hade spanat mot lokalen en tid och fann där ett avancerat ventilations- och bevattningssystem och en stor odling av cannabisplantor, rapporterar Göteborgs-Postens nätupplaga.

Ett större narkotikabeslag gjordes också vid tillslaget, men polisen vill ännu inte säga hur stort. De två misstänkta göteborgarna har anhållits misstänkta för illegala narkotikatillverkning. Ytterligare personer kan komma att gripas i utredningen, uppger Erik Blomstrand, ställföreträdande chef på narkotikaroteln i Göteborg, till GP.

• Odling och hantering av cannabis med hög rushalt (THC) – som kan beredas till bl a marijuana, hasch och hascholja – är förbjuden enligt narkotikastrafflagen. Däremot är odling med låga halter numer tillåten, sedan en EU-dom slagit fast att odling av s.k. industrihampa är bidragsberättigad. Jordbruksverket håller på att ta fram riktlinjer för hur kontroll av sådana legala odlingar ska upprätthållas. Hampa kan användas till en rad nyttoprodukter såsom rep, kläder, isoleringsmaterial, bränsle, finpapper, medicin med mera.

Etiketter:

Annonser