Knarkrazzia på kryssningsfärja

STOCKHOLM Polisen i Stockholm grep 33 ungdomar efter en chartrad resa med Finlandsfärjan Silja Festival i helgen. De är misstänkta för olika narkotikabrott – kokain, amfetamin och ecstasy togs i beslag.

Det var technoklubben Monday Bar som hyrt in sig på färjan i fredag och lördags. Uppåt 2 000 personer var ombord när den lättade ankar från Värtahamnen i Stockholm med destination Åbo. Polisen uppskattar att omkring hälften av gästerna var drogpåverkade under kryssningen.

En person som smugglat med sig narkotika i kondomer och svalt dessa blev orolig och trodde att de gått sönder. Han besökte fartygsläkaren och fick föras med helikopterambulans till sjukhus.
-Vi har röntgat honom och kan se att det finns flera främmande föremål i honom. Han är nu anhållen och man väntar på att han ska få ur sig sakerna i magen, säger Manne Jönsson, chef för länskriminalens ungdomssektion i Stockholm, till TT.

I förväg hade polisen, krogkommissionen och tullen gått samman om ett nytt tillvägagångssätt. Man hade gått genom passagerarlistorna och noterat att flera hade dömts för olika brott, bland annat narkotikabrott.

Polisen hade även personal ombord.
-De rapporterade om en tämligen öppen hantering av narkotika, säger Manne Jönsson.

Och när färjan återvände på lördagen till Stockholm väntade polis och tull. 33 personer greps för narkotikabrott, de flesta för konsumtion av narkotika. Flera var mycket påverkade och flera andra slängde ifrån sig droger i ankomsthallen när de upptäckte myndigheternas välkomstkommitté.
Amfetamin, kokain, ecstasy beslagtogs bland annat.

Silja Line har tidigare samarbetat med arrangören Monday Bar utan problem. Man ska nu undersöka uppgifterna och om de stämmer allvarligt överväga att samarbetet ska brytas, enligt Thomas Nylund, informationschef vid Silja Line.

Etiketter:

Annonser