Rattfull överklagar fängelsedom för dödsolycka

TRELLEBORG Den ungerske lastbilschaufför som dömdes till fyra års fängelse efter att berusad kört ihjäl fem personer nära Svedala ska överklaga tingsrättens dom.

Den 45-årige chauffören dömdes för grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik och grovt vållande till annans död. Straffet är det hittills strängaste för rattfylleri i landet.

Mannens advokat, Jan Svenning, ska lämna en överklagan till Trelleborgs tingsrätt efter årsskiftet. Advokaten menar att trots den tragiska utgången var det ett oaktsamhetsbrott utan något uppsåt.
-Olyckan var fruktansvärd men fortfarande ett resultat av tillfälligheter. Hade trafikpolisen haft en nykterhetskontroll i Svedala den där kvällen och stoppat lastbilen, hade min klient dömts till högst en eller två månaders fängelse, säger advokaten till TT.

Trafikolyckan inträffade 19 oktober då mannen efter att ha kommit med färja till Trelleborg fortsatte färden mot Jönköping. I sitt berusade tillstånd tog han fel väg, gjorde sedan en u-sväng och började köra på fel sida av motorvägen. Han krockade med två personbilar och fem människor, vara två barn, omkom.

Etiketter:

Annonser