Ministrar diskuterar global dopingkonvention

ATEN/SAN FRANCISCO Idrottsminister Bosse Ringholm medverkar i en internationell ministerkonferens mot doping i Unescos regi i Aten denna vecka. Bland annat ska diskuteras utkast till en gemensam dopingkonvention. /• Amerikanska sprinterstjärnan Marion Jones stämmer Victor Conte för anklagelser om att hon var dopad i OS i Sydney 2000.

Konferensen i Aten tisdag och onsdag ska bland annat ta upp förslaget till internationell dopingkonvention som ska öka samsynen av olika nationella dopingregler och öka kvalitén på dopingarbetet.

-Jag förväntar mig att resultatet av konferensen blir att så många som möjligt inser allvaret med dopning och att vi gemensamt kan komma överens om åtgärder som kan motverka detta, säger Bosse Ringholm.

Unescokonferensen där de flesta regeringar i världen representeras ska även diskutera hur medlemsstaterna kan främja kvinnoidrotten och idrottens roll i skolan.

• Sprintern Marion Jones slår tillbaka mot Victor Conte, grundare till Balco-laboratoriet som tillhandahållit flera idrottare med dopingmedel, som i en tv-intervju påstått att han hjälpt henne att injicera anabola steroider inför Sydney-OS.

”Victor Contes anklagelser mot mig är inte sanna och sanningen ska komma fram i rätt forum. Jag har instruerat mina advokater att stämma Conte för förtal”, meddelar Jones via sin advokat.
Hon riskerar att bli av med sina fem medaljer från Sydney-spelen. Men har ännu hon inte testats positivt någon gång och förnekar att hon någonsin tagit otillåtna preparat, rapporterar TT-Reuters.

Etiketter:

Annonser