Årets Hultsfredfestival har startat

HULTSFRED Musikfestivalen i Hultsfred har dragit igång. Unga – och något äldre – från norra Europa är på väg till det småländska samhället. Över 22 000 biljetter hade sålts på torsdagen. Nio personer omhändertogs under natten.

Soloartisten Erlend Øye inledde vid lunchtid den 19:e festivalen i Hultsfred.
Men många besökare kom redan på onsdagen och slog upp sina tält och svängde loss.
Natten till torsdagen omhändertogs åtta personer för fylleri och en greps misstänkt för narkotikabrott. En man blev nedslagen inne på området strax efter midnatt och bestulen på en väska och sitt festivalband (värt drygt 1200 kronor).
Något som betraktas som den lugnaste festivalstarten på flera år, rapporterar Sveriges Radio Kalmar.

Efter tidigare problem med fylla, droger och bråk och ett dödsfall 1999 så har arrangören Rockparty försökt höja säkerheten. Fjolårets festival ansågs relativt lugn.
Förutom stort polispådrag, och beredskap av brandkår och sjukvård så samlar festivalen många olika grupper och organisationer. Mobilisering mot narkotika är där med sin kampanj “Det finns många anledningar till att inte testa knark“ som man ska åka runt med på flera sommarfestivaler. Man har ett tält nära Atlantisscenen och arrangerar tävlingar med kläder med antiknarkbudskap som priser, (exempelvis Knark är bajs och Fred på jorden).

• Bland dragplåster de kommande dagarna på Hultsfredsvestivalen är bl a Mary J. Blige, Morrissey, Alicia Keys, PJ Harvey och Pixies. Svenska HC-bandet Nine ersätter Give Up the Ghost som i sista stund ställt in av personliga skäl.
För fotbollslystna så har arrangörerna ordnat med storbilds-skärm på fredag för dusten mellan Sverige och Italien.

• På en stor musikfestival i Nashville, USA, som lockade uppåt 90 000 besökare förra helgen, omkom två personer i 20-årsåldern, en kvinna och en man. Dödsorsaken misstänks i båda fallen vara drogrelaterad, rapporterar Reuters.

Etiketter:

Annonser