Drugsmart leder nätlektioner i höst

2000-06-20 /12:59 (DrugNews/SL)
STOCKHOLM I höst börjar Internetsajten Drugsmart leda lektioner om droger för skolklasser via Internet. Via nätet ska elever kunna se filmer, leta fakta, göra topplista på bästa nej-till-droger-argument och chatta med Drugsmart-redaktionen i Stockholm.
”Vi blir bara ett verktyg. Det gäller att elever och lärare utnyttjar tillfället och låser upp IT-salarna”, säger redaktör Sofia Modigh till DrugNews.

Hon och Mia Sundelin ska på halvtid via nätet ”besöka” fyra skolklasser i veckan i landet. Efteråt får eleverna bli med i Drugsmartklubben och deras frågor samlas och blir ny kunskap för framtida lektioner.
En åttondeklass i Gustavsberg har fått testa programmet. Pilotskolor i höst blir bland andra klasser i Linköping, Tierp och Upplands Väsby.

Projektet eMediate är höstens satsning från Drugsmart – som är en motvikt mot drogliberal propaganda på nätet, startad av socialdepartementet, numer med Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning, CAN, som huvudman. Tidigare har Drugsmart haft höstpremiärer med spelet Fina Fredag och en webbsåpa. Höstens satsning som sker i samarbete med IT-konsulten Site Management har en budget på en miljon kronor.

Etiketter:

Annonser