Pingstpastor tar ställning för nykterhet

(Drugnews/SL)
STOCKHOLM Nykterheten måste upp på agendan igen inom frikyrkligheten. Det menar pastor Sten-Gunnar Hedin, föreståndare för landets största pingstförsamling Filadelfia i Stockholm, och markerar det personliga ansvaret med att bli medlem i IOGT-NTO.

Han förannonserade sin medlemsansökan till nykterhetsrörelsen i en debattartikel i kristna tidningen Nya Dagen:
“Många bedömare och experter i ämnet menar att svenska folket nu är på god väg att supa ner sig till samma nivåer som vid 1800-talets slut. Då tog de unga folkrörelserna alkoholmissbruket på stort allvar, och arbetade aktivt för att vända det“.

Länge hölls nyktert leverne högt inte bara inom den profana nykterhetsrörelsen utan även inom frikyrkorörelsen, men har under senare år successivt försvagats inom kyrkorna.

“Sten-Gunnar Hedin är hjärtligt välkommen till IOGT-NTO. Hans aktiva ställningstagande för folknykterheten är ett viktigt markerande. Ju fler som väljer att gå med, desto mer framgångsrika kan vi bli i arbetet för att få ner alkoholkonsumtionen, förebygga och hjälpa dem som hamnar i missbruk“, säger nykterhetsbasen Sven-Olov Carlsson till Drugnews.

Pastor Hedin utmanade även i sin artikel andra – både inom kristenheten, socialminister Lars Engqvist och Riksidrottsförbundets ordförande Gunnar Larsson – att ta ställning för nykter livsstil och ansluta sig till IOGT-NTO.
Men den ende som dök upp tillsammans Hedin vid IOGT-NTO-borgen på Stora Essingen i torsdags var Olof Djurfeldt, Nya Dagens förra chefredaktör.

Etiketter:

Annonser