Nya dopingmisstankar inom cykelsporten

(Drugnews/LL)
BRYSSEL Belgiens mest kände tävlingscyklist Johan Museeuw och fem av hans proffskolleger har blivit föremål för husrannsakan i samband meddopningsmisstankar och jakt på hormoner för djuruppfödning.

Efter att veterinären José Landuyt från Oostrozekbeke nära staden Roeselare blivit misstänkt för olaga handel med hormonsubstanser genomfördes 21 husrannsakningar i Flandern. En granskning av hans bokföring hade visat att han levererat hormonsubstanser inte bara till boskapsuppfödare, utan också till bl. a. tävlingscyklister och travhästuppfödare.

Johan Museeuw, stor stjärna i belgisk cykelsport sedan 15 år, släpptes efter tio timmars utfrågning. Övriga cyklister som fick besök från brottsutredarna i Brygge är Jo Planckaert, Chris Peers, Mario De Clercq, Nico Hendrickx och Oliver Penny.

Än en gång fläckas alltså cykelsporten av dopningsmisstankar. Den s.k.Festina-affären i samband med Tour de France 1998 ledde till en omorganisation av systemet för dopningskontroll, och idag anses tävlingscykling som en av de mest kontrollerade sporterna.

Läs mer i Drugnews:
Avstängd svensk cyklist dopad fler gånger

Etiketter:

Annonser