Andra knarkstriden i EU-parlamentets lokaler

(Drugnews/SL)
BRYSSEL Nio stora organisationer protesterar mot det drogliberala narkotikaseminarie som 15-16 oktober hålls i EU-parlamentets lokaler. Syftet är att undergräva FN:s narkotikakonventioner och urvattna barnkonventionen. “Nu börjar knarkkrig nummer två i EU-parlamentet“, säger till Drugnews MaLou Lindholm, tidigare EU-parlamentariker (mp), som lyckats få en plats på mötet.

Hon deltog i förra striden och var bl a med och lyckades stoppa det förslag om att liberalisera och harmonisera narkotikalagarna i EU som en holländsk ledamot i slutet av 1990-talet lagt fram, den s.k. d´Ancona-rapporten.

“Nu är det dags igen. Den här gången har tre drogliberala organisationer lyckats få låna lokaler, tolkar och bjudit in folk på skattebetalarnas bekostnad“, säger MaLou Lindholm som idag är aktiv inom Hasselarörelsen.

Ska ni drogrestriktiva som fått ackreditering försöka störa mötet?
“Vi ska inte försöka stoppa mötet, även om det legitimeras av att det hålls i EU-parlamentets lokaler och kommer att refereras till efteråt som en EU-konferens. Vi ska uppföra oss civiliserat, lyssna och höra hur planerna ser ut inför FN-mötet i Wien nästa år då man uppenbarligen tänkt försöka att reformera FN:s narkotikakonventioner och barnkonvention i knarkliberal riktning“.
”Men vi kommer givetvis att delta i debatter om tillfälle ges”, tillägger Lindholm.

Arrangörerna har lyckats engagera flera prominenta talare, bl a EU:s drogcenters chef Georges Estievenart.
Förra veckan bjöd två svenska EU-parlamentariker in sina kollegor till ett “motmöte“ under rubriken “Vi ger inte upp den restriktiva linjen“. Mötet fick dock ingen större uppmärksamhet.

• Nio organisationer, främst svenska, protesterade på måndagen i ett gemensamt uttalande mot “propagandakonferensen“ på tisdag och onsdag i EU-parlamentet. De uppmanar ledamöterna att ta sitt ansvar och motarbeta undergrävandet av narkotikakonventionerna och barnkonventionen som ska skydda barn mot droger.

“Vi accepterar inte att EU:s skattebetalare ska finansiera den drogliberala konferensen i EU-parlamentets lokaler, vars syfte är att underminera FN:s narkotikakonventioner och urvattna FN:s barnkonvention!“, menar Europe Against Drugs (EURAD), European Cities Against Drugs (ECAD), Hassela Nordic Network (HNN), Föräldraföreningen mot narkotika, (FMN), Sveriges invandrare mot narkotika (SIMON), Riksförbundet narkotikafritt samhälle (RNS), Norden Mot Narkotika (NMN), Nykterhetsrörelsens samarbetsorgan i Stockholm (NSO) och Svenska Carnegie Institutet.

Läs mer i Drugnews:
Ny strid i EU-parlamentet om narkotikafrågan
Tveksamma slutsatser på liberalt cannabismöte
Drogliberal rapport stoppad i Europarådet

Etiketter:

Annonser