“Knarkförsäljning i USA finansierar terrorism“

(Drugnews/SL)
WASHINGTON Pengar från narkotikahandel i USA har gått till terroristorganisationer i Mellersta Östern. Det påstår sig den amerikanska federala narkotikamyndigheten DEA ha bevis för.

Det var i samband med en omfattande utredning om tillverkning av metamfetamin i USA som myndigheter fann samband mellan narkotikaförsäljning och penningflöde till Mellersta Östern. Bland andra nämns den libanesiska Hizbollah-gerillan som mottagare.
“Det är faktiskt första gången som vi kan bevisa en direkt koppling mellan gatuförsäljning av droger i USA och finansiering av terrorism utomlands“, säger Asa Hutchinson, chef för USA:s federala narkotikamyndighet (DEA) till tv-kanalen CNN, enligt TT.

Länge har kopplingen mellan droghandel och gerillaverksamhet varit bekant, exempelvis i Colombia och Afghanstan, men den har tidigare inte setts i USA, enligt Hutchinson.
I den aktuella utredningen i USA har över hundra personer gripits, några amerikanska medborgare och andra utländska personer med arbetstillstånd. Hur mycket knarkpengar som sänts till Mellersta Östern har inte preciserats närmare än att det handlar om miljontals dollar.

Etiketter:

Annonser