Stor narkotikahärva bland skolbarn i Kalmar

(Drugnews/SL)
KALMAR En omfattande narkotikahärva bland skolelever har avslöjats av närpolisen i Kalmar. Uppåt ett hundratal skolelever misstänks för bland annat innehav och missbruk av cannabis och ecstasy. En 17-åring har anhållits.

Minst fyra skolor i Kalmartrakten misstänks för att ha fungerat som rena distributionskanaler av narkotika, enligt polisen som bedrivit spaningar sedan i oktober.
”Det rör sig till största delen om högstadieungdomar i 15-årsåldern som handlat med i första hand hasch men även ecstasy i enstaka fall”, säger Sven-Erik Karlsson, polisområdeschef i Kalmar, till TT.

Även bland mellanstadieelever misstänks drogerna har florerat. Polisen har ännu inte grepp om hur narkotikan transporterats till området och inga narkotikabeslag gjorts. Därför kan polisen inte ännu säga hur stora kvantiteter narkotika som hanterats. Sven-Erik Karlsson befarar dock att det bara är ett skrap på ytan och hänvisar till liknande problem bland ungdomar i andra omkringliggande kommuner.
En rektor på en skola säger till Sveriges Radio Kalmar att personalen hade hört talas om droghandeln och är inte förvånad när den nu kan bekräftas genom polisförhören med ungdomarna.

Hittills har en 17-åring anhållits misstänkt för narkotikabrott. Övriga ungdomar som förhörts har släpps på fri fot. Åklagare ska nu ta ställning till vilka som ska åtalas. De inblandade som är under 15 år överlämnas till utredning av socialtjänsten.

Etiketter:

Annonser